For mange, mange, MANGE år siden traf min senere mand og jeg den fantastiske beslutning, at vi skulle studere på Hawai’i i et semester. Det er et af de allerbedste valg, vi har truffet – ever. Der var faktisk kun få minusser ved det:
- at det “kun” blev til ét semester
- at der er meget langt, når man gerne vil tilbage
- at det er meget dyrt, når man gerne vil tilbage
Vi tog retur på sommerferie efter fire år og sagde til hinanden, at der aldrig skulle gå så længe igen.
Der gik fire mere, inden vi kom retur og sagde det samme til hinanden. Og mente det endnu mere.
Så fik vi børn, hund, alle mulige andre ting at se til og steder at rejse hen, og pludselig var der gået 20 (!) år. Eller 19, da det gik op for os, og vi blev enige om, at det var på høje tid at tage retur og gik i gang med planlægningen.
Tanken var nok egentlig en tre ugers ferie, men i takt med, at vi hver især kom med ønsker og fik inspiration fra instagram, facebookgrupper, YouTube, Vlogs, rejsebøger og gamle dage, voksede listen og antallet af dage støt og roligt. Vi endte med at bestille flybilletter til lige knap fem uger, svarende til det meste af en skolesommerferie.
Vi ville egentlig helst have bestilt flybilletterne igennem et rejsebureau for at være dækket af pakkerejseloven, men det viste sig at være alt for dyrt. Fx skulle vi betale omkring 10 % ekstra alene for flybilletterne. Så vi endte med at booke direkte hos Icelandair.
Alle veje fører til Rom og rigtig mange også til Hawai’i. Vi valgte en, der gik over Reykjavik, videre til Seattle og derfra til Honolulu. Det er en rejse på 23 timer – 30, hvis vi medregner transport til og fra lufthavnene og diverse ventetid på bagage m.v. Ruten var fin. Den primære udfordring var, at vi ikke kunne forudbooke sæder på sidste del af strækningen, da den blev fløjet af Alaska Airlines. Men i praksis fungerede det helt udmærket.
Booking af flybilletterne imellem de fire øer, vi havde besluttet os for at ville besøge, kunne heldigvis vente, så vi kunne få lidt mere af programmet på plads, inden vi låste os fast på antallet af dage de enkelte steder. Det var en god beslutning, som gav en del fleksibilitet, også i forhold til rækkefølgen på oplevelserne.
I løbet af vinteren landede vi på 7 overnatninger ved Waikiki på Oahu, 6 på Kauai, 6 på Maui, 6 på Big Island (fordelt på 4 på Kona-side og 2 på Hilo-side) og 7 tilbage på Oahus østkyst. Den fordeling viste sig at være helt ideel. Vi kunne have brugt længere tid på alle øerne, men vi nåede alt det, vi helst ville. Skulle vi have justeret noget i bagklogskabens lys, ville vi nok have taget en dag fra Maui og brugt den på Big Island eller Kauai. Men vi kan på alle måder godt anbefale fordelingen.
Vores anbefaling efter vores fjerde tur til de fantastiske stillehavsøer er dog samtidig at lade være med at ville for meget på for kort tid. Hvis I “kun” har tre uger, vil vi klart foreslå, at I “nøjes” med tre øer (to uger = to øer, en uge = en ø. Dels, fordi hver enkelt ø i sig selv har langt mere at byde på, end man lige regner med, så der er mere end nok at lave uden at rykke rundt hele tiden. Desuden koster hvert ø-hop mindst en halv feriedag, som I i stedet kunne have brugt ved en strand eller på et flot hike. Omvendt er Hawai’i-øerne vidt forskellige, og de er alle på hver deres måde skønne at besøge, så har I tiden, er det bestemt værd at nå hele vejen rundt.
De fire lokale ture imellem Oahu – Kauai, Kauai – Maui, Maui – Kona/Big Island og Hilo/Big Island – Oahu fløj vi med Hawaiian Airlines. Hvis du tilmelder dig HawaiianMiles programmet, får du din indtjekkede bagage med til halv pris. Den bestiller og betaler du først, når du tjekker ind online før afgang. Vær i øvrigt opmærksom på, at der generelt ikke er den samme fleksibilitet omkring vægtgrænser, som man oplever i Europa. Hvis din taske vejer et pund for meget, skal der pakkes om eller betales – har jeg hørt (og nu også prøvet!!). Til gengæld er der ikke nødvendigvis en bagagevægt i lufthavnen (før du når helt frem til check-in), så tjek dine kufferter på hotellet inden afgang, hvis det er muligt. Og have et tomt net eller to med, så du kan flytte et par sko og håndklæder over i en ekstra håndbagage om nødvendigt.
Hvad vi lavede på de forskellige øer, hvad vi bedst kunne lide, og hvad vi har af anbefalinger omkring reservationer m.v. følger i separate indlæg. En af de nærmeste dage lægger ud med vores ophold i Waikiki, og så tager vi rejsen rundt derfra.
Grafik: FreePik.com